Košarkašice BiH sutra protiv Crne Gore započinju kvalifikacije za Eurobasket 2025.
(Izvor: Fena/Arhiva)

Košarkašice BiH sutra protiv Crne Gore započinju kvalifikacije za Eurobasket 2025.

Košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu se pripremaju za početak kvalifikacija za za Eurobasket 2025. godine u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.

Selektor Miloš Pavlović od jučer na raspolaganju ima sve pozvane košarkašice, koje će kvalifikacije započeti sutrašnjim mečom protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostuju selekciji Luksemburga. U ovoj grupi nalazi se još selekcija Švicarske.
 
Selektor Pavlović ranije je pohvalio uslove u kojima se njegova ekipa priprema za kvalifikacije, te istaknuo da je Crna Gora favorit u ovoj grupi.

- Crna Gora je favorit, ali to ne znači da ćemo se mi povući. Imamo određene kvalitete koje ćemo probati iskoristiti na terenu. Vjerujem u uspjeh, ako ništa da protiv Crne Gore pokažemo karakter o kojem pričamo, a pobjeda bi nam donijela zaista mnogo. Protivnik ima kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, ali sigurno je da se unaprijed nećemo predati – izjavio je Pavlović.

Tim menadžer selekcije BiH Razija Mujanović naglašava da su zajedništvo i kompaktonost najveća odlika selekcije BiH, te da u dobroj atmosferi bh. reprezentativke mogu doći do pobjede, dok povratnica u dres selekcije BiH Melisa Brčaninović vjeruje da mladost i želja za dokazivanjem mogu biti prednost BiH u susretu protiv Crne Gore.

Na EP će se plasirati pobjednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmica BiH – Crna Gora na rasporedu je sutra u dvorani „Hills“ na Ilidži s početkom u 20.00 sati. Ulaz na ovaj meč je slobodan.

federalna.ba/Fena

ženska košarkaška reprezentacija BiH košarka bh. košarkašice Eurobasket
Vincent Collet reprezentacija košarka Francuska
0 26.02.2024 22:56
Adis Bećiragić košarka reprezentacija
0 26.02.2024 22:53
košarka reprezentacija
0 26.02.2024 21:46
košarka reprezentacija
0 26.02.2024 21:04
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine košarka Kipar
0 23.02.2024 20:13