Košarkaši BiH poraženi u Mađarskoj, bez plasmana na SP

Košarkaši BiH poraženi u Mađarskoj, bez plasmana na SP

Košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirala na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

U posljednjem kolu kvalifikacija izabranici selektora Adisa Bećiragića večeras su na gostovanju u Szombathelyju poraženi od selekcije Mađarske sa 87:77. Košarkašima BiH u prilog nije išao ni rezultat meča u Podgocrici u kojem je Crna Gora savladala Češku sa 88:70 čime je, bez obzira na ishod susreta u Mađarskoj, osvojila treće mjesto u grupi i izborila plasman na Mundobasket. 

Reprezentacija BiH dobro je počela meč, a zahvaljujući raspoloženom Robersonu koji je pogodio četiri ttrojke u ovom dijelu igre, imala je sedam poena prednosti minutu prije kraja prve četvrtine.

Mađari su se "raspucali" u drugoj četvrtini i ubrzo preokrenuli rezultat, i do kraja su uglavnom bili u prednosti. Košarkaši BiH nekoliko puta su uspjeli da se približe na poen zaostatka, a u pojedinim trenucima i da povedu, ali su košarkaši Mađarske večeras bili izuzetno raspoloženi u pokušajima za tri poena što je i odlučilo pobjednika ovog susreta.

Najefikasniji u selekciji BiH bili su John Roberson sa 22, Miralem Halilović sa 15 i Adin Vrabac sa 14 poena, a kod Mađarske Szilard Benke sa 19, Janos Eilingsfeld sa 18 i Adam Somogyi sa 17 poena.

federalna.ba/Fena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Mađarska
Mađarska Češka EU
0 15.05.2023 08:31
papa Franjo papa Franjo Mađarska Ukrajina izbjeglice
0 29.04.2023 12:27