Koncertom 'Sarajevo ljubavi moja' večeras otvaranje nove umjetničke sezone Narodnog pozorišta
(Izvor: Arhiva)

Koncertom 'Sarajevo ljubavi moja' večeras otvaranje nove umjetničke sezone Narodnog pozorišta

Koncertom "Sarajevo ljubavi moja" u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a, večeras će biti otvorena nova umjetnička sezona 2022./2023. te pozorišne kuće.

Koncert će biti izveden na Trgu "Susan Sontag" u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!".

"Sarajevo ljubavi moja" predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama, "Sarajevo ljubavi moja", "Gori vatra", "Sarajevo će biti", "Plima", "Ima neka tajna veza", "Da sam ja netko", "Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo" i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Ulaznice za koncert "Sarajevo ljubavi moja" su besplatne.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!" održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do oktobra.

Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu. 

federalna.ba/Fena

Sarajevo ljubavi moja koncert Narodno pozorište Sarajevo
Handke projekt Narodno pozorište Sarajevo
0 14.11.2022 14:01
Narodno pozorište Sarajevo Handke projekt
0 04.11.2022 13:56
Narodno pozorište Sarajevo Tosca ukrajinski dirigent
0 21.10.2022 13:16
Narodno pozorište Sarajevo NPS
0 01.10.2022 16:21
Hasanaginice Narodno pozorište Sarajevo
0 27.09.2022 19:07