Konaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

Konaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

- Veleposlanik Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti - navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio veleposlaniku istakavši 'da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Washingtonom'.

- Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne suradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti - kazao je.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.

federalna.ba/Fena

Elmedin Konaković Michael Murphy SAD