Konaković: Bećirović podržan sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek

Konaković: Bećirović podržan sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek

Lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se danas na Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva BiH, naglasivši da je njihova odluka da podrže  Bećirovića u početku bila čisti racio, odluka hladne glave kojom su razmišljali o svojoj i svoj djeci u BiH.

- Ovo zaista jeste historijski trenutak za BiH, trenutak koji pokazuje da su okupljanja i jedinstva moguća, ali ne ona matematička, ne ona lična, interesna, stranačka, nego suštinska, bosanskohercegovačka okupljanja sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek i da joj zaista istinski pomognemo na putu ka euroatlantskim integracijama – naglasio je.

Ocijenio je da se prvi put istinski desilo da desetak ozbiljnih kandidata za člana Predsjedništva lične interese, ego i stranačke interese zaključaju, stave u fijoke i okupe se oko zajedničkog kandidata.

Stava je da je ovo čisti racio i hladna politička odluka.

- Do danas s ovim čovjekom provodim vrijeme intenzivno, bolje ga upoznajem i danas to više nije racio, danas je to čista emocija i motivacija da jednog časnog Bosanca i Hercegovca, patriotu dovedemo tamo gdje mu je mjesto i da svijetu pokažemo pravog predsjednika – naglasio je.

Kazao je da je važan motiv bila politička spoznaja koliko je važno "skloniti sa političke scene trojac Dodik-Čović-Izetbegović".

- Koliko zapravo njih trojica hraneći jedni druge ostvaruju te svoje lične i neke druge interese, a koliko ih malo zanima država BiH. Tu osovinu neuspjeha, osovinu političke depresije zaista treba skloniti sa političke scene - rekao je Konaković.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović Elmedin Konaković