Knežević: Očekujemo težak meč protiv Njemačke, ali možemo do pobjede
(Izvor: Fena)

Knežević: Očekujemo težak meč protiv Njemačke, ali možemo do pobjede

Ženska košarkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine u četvrtak u Weissenfelsu odigrati meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. protiv Njemačke. 

Košarkašice BiH nakon dva kola imaju maksimalan učinak, nakon pobjeda nad Belgijom u Sarajevu i Sjevernom Makedonijom u gostima, dok su Njemice na polovičnom učinku.

No, Njemačkoj će se sutra suprotstaviti potpuno izmijenja ekipa Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da su od državnog dresa oprostilo čak šest igračica koje su činile kostur tima. Uprkos tome, u bh. taboru vjeruju da sutra mogu ostvariti pozitivan rezultat i otvoriti put ka plasmanu na Eurobasket. 

Nikolina Knežević, jedna od iskusnijih igračica u bh. tima, očekuje težak meč ali vjeruje da podmlađena bh. reprezentacija može do pobjede.

- Oni su jako nezgodna ekipa, znamo da su dobili Makedoniju sa izrazito velikom razlikom i sigurno da će meč biti jako težak. Mi imao promijenjen sastav, dosta je došlo novih i mlađih igračica koje su donijele neku novu, pozitivnu energiju. Smatram da je na nama da damo sve od sebe i budemo agresivni u odbrani po čemu smo poznati i da pokušamo pobijediti te olakšati put ka Eurobasketu - izjavila je Knežević.

Utakmica Njemačka - BiH igra se u četvrtak od 19 sati, uz direktan prijenos na FIBA YouTube kanalu.

federalna.ba/Fena

bh. košarkašice
bh. košarkašice
0 24.11.2022 08:52
bh. košarkašice trening Njemačka
0 22.11.2022 14:33
bh. košarkašice Kina Svjetsko prvenstvo
0 23.09.2022 09:06
bh. košarkašice prijateljska utakmica
0 16.09.2022 12:39