Kiseljak Open: 100-tinjak tenisača iz čitavog svijeta bori se za titulu najboljeg

Kiseljak Open: 100-tinjak tenisača iz čitavog svijeta bori se za titulu najboljeg

Tenisači iz 20 država i sa svih kontinenata ovih dana su u Kiseljaku gdje se bore za najviša postolja i nagradni fond na Kiseljak Openu, jednom od tri najjača teniska turnira u državi.

Ovogodišnje jubilarno, 25. izdanje turnira, kojemu je domaćin  Teniski klub Elliptic iz Kiseljaka, trenutno je u fazi osmine finala, a kako nam je kazala Sara Udovičić, član OO turnira, kvaliteta tenisa je odlična, a mnogi nositelji doživjeli su poraze.

"Ove godine imamo 100-tinjak igrača iz 20 država. Turnir ima tradiciju dugu 25 godina, od 2010. godine igra se pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske asocijacije. Svi igrači su zadovoljni, većina ih se svake godine vraća i sretni smo što ih možemo ugostiti. Ove godine imamo i par neočekivanih rezultata, upravo je iz turnira ispao drugi nositelj i to upravo pokazuje kakva je kvaliteta tenisa", kazala je Udovičić.

Ivan Biletić, 17-godišnji član TK Elliptic, na ovom turniru ubilježio je i svoj prvi ATP bod.

"Jako mi je žao što u singlu nisam uspio osvojiti prvi ATP bod, ali druga prilika bila je u parovima. Ovim bodom ušao sam u svijet profesionalnog tenisa", rekao je Biletić, te dodao kako je zahvaljujući turniru tenis sve popularniji u Kiseljaku.

"Svake godine rastemo. Ljudi su kroz ovaj turnir zavoljeli bijeli sport, pa je publike svake godine sve više", kazao je Biletić.

Tenisači koji su prvi put u Kiseljaku kazali su nam da su zadovoljni uvjetima. Fares Zakaria iz Egipta naglasio je kako uživa u BiH.

"Ovo je moj prvi put u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je dobro kao i hrana, koja mi se posebno svidjela. Na turniru su zaista dobri igrači, svi igraju dobro i sretan sam što mogu igrati tu", rekao je Zakaria.

Turnir traje još nekoliko dana, a valja naglasiti i kako nagradni fond iznosi 25.000 dolara.

federalna.ba/Fena

tenis Kiseljak Kiseljak Open