Kina obnovila grupna putovanja u inostranstvo
(Izvor: China Daily)

Kina obnovila grupna putovanja u inostranstvo

Kina je obnovila grupna putovanja u inostranstvo, nakon trogodišnje obustave izazvane pandemijom kovida-19, što je dodatno oslobodilo potražnju i razveselilo hotele, avio-kompanije i turoperatore, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

S obzirom da je Kina bila najveće tržište turističkih putovanja u inostranstvo na svijetu prije pandemije, taj potez će podstaći globalna turistička i poslovna putovanja.

Prema podacima iz studije konsultantske firme "Olivera Waymana", 155 miliona kineskih turista potrošilo je 245 milijardi dolara u inostranstvu u 2019. godini.


Na međunarodnom aerodromu Pudung u Shanghaiu, Huang Sing (69) se čekirao sa velikom radošću sa trojicom svojih prijatelja za dugo planirano putovanje na Phuket, na Thailandu.

Na međunarodnom aerodromu Pudung u Šangaju, Huang Sing (69) se čekirao sa velikom radošću sa trojicom svojih prijatelja za dugo planirano putovanje na Puket, na Tajlandu.

"Thailand je relativno blizu, i iako je grupno putovanje, raspored je prilično opušten i lijepo je biti sa prijateljima", rekao je Huang.

Huang putuje sa još 24 turista na Thailand, u organizaciji kompanije Shanghai Airlines Tours International, prvog dana kada su grupna putovanja obnovljena.

federalna.ba/Beta

Kina