Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za IZ u cjelini

Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za IZ u cjelini

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom smrti dugogodišnjeg muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića uputio je taziju predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud ef. Dudiću, kao i porodici rahmetli ef. Zukorlića.

- S velikim žaljenjem sam primio vijest da je dugogodišnji muftija sandžački i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, član Sabora IZ-a u Bosni i Hercegovini, visoki bošnjački politički lider u Sandžaku, narodni poslanik i potpredsjednik Skupštine Srbije, akademik Muamer Zukorlić, preselio na ahiret - istakao je Kavazović. 

Dodao je da prerana smrt muftije Zukorlića predstavlja veliki gubitak za Islamsku zajednicu u cjelini, za Bošnjake u Sandžaku posebno i svakako za njegovu porodicu.

- Molim Vas, cijenjeni muftija da članovima Mešihata, članovima Sabora IZ-e u BiH iz Sandžaka, svim Vašim saradnicima i posebno porodici muftije Zukorlića prenesete izraze dubokoga suosjećanja u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u moje lično ime. Allaha Milostivog molimo da ga počasti najvišim deredžama dženneta, a svima koji osjećaju tugu i žalost za njegovim preranim odlaskom da pokloni sabru-džemil - kaže se u taziji reisul-uleme, javlja MINA. 

federalna.ba

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović Husein efendija Kavazović Muamer Zukorlić
Husein efendija Kavazović Husein ef. Kavazović Christian Schmidt
0 17.01.2022 17:07
Muamer Zukorlić Husein ef. Kavazović
0 07.11.2021 14:36
Husein ef. Kavazović Hasan Čengić
0 07.11.2021 10:43
Muamer Zukorlić Šefik Džaferović Bakir Izetbegović Fadil Novalić
0 06.11.2021 19:43