Kadirov: Nova grupa dobrovoljaca krenula u Donbas
(Izvor: EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI)

Kadirov: Nova grupa dobrovoljaca krenula u Donbas

Nova grupa dobrovoljaca, koja je prošla obuku na ruskom Univerzitetu za obučavanje specijalnih snaga u Čečeniji, krenula je ka Ukrajini, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

"Još jedna grupa dobrovoljaca otputovala je danas u zonu specijalne operacije u Donbasu sa Međunarodnog aerodroma Grozni. Zahvaljujući sjajnom osoblju sa ruskog Univerziteta za obučavanje specijalnih snaga, dobrovoljci su dobro pripremljeni za pravovremeno i vješto ispunjavanje operativnih zadataka", napisao je Kadirov na "Telegramu".

Ruski Univerzitet za obučavanje specijalnih snaga prva je i jedina privatna obrazovna ustanova u Rusiji koja pruža profesionalnu obuku za specijalne snage, piše TASS.

Izgradnju Univerziteta finansirali su privatni investitori, a kompleks zauzima površinu od 450 hektara u gradu Gudermes i sastoji se od 95 zgrada opremljenih najnovijim specijalnim informatičkim rješenjima.

Univerzitet pokriva područja kao što su vatreno oružje, specijalna taktička, vazduhoplovna i planinska obuka, kao i obučavanje telohranitelja i vojnih novinara.

federalna.ba/Srna

Ramzan Kadirov Rusija Ukrajina ruski dobrovoljci