'Južni vetar 2: Ubrzanje' otvara jubilarni 10. Tuzla Film Festival
(Izvor: Fena)

'Južni vetar 2: Ubrzanje' otvara jubilarni 10. Tuzla Film Festival

Jedan od najgledanijih balkanskih filmova "Južni vetar" reditelja Miloša Avramovića dobio je nastavak pod nazivom "Ubrzanje" i otvorit će 10. Tuzla Film Festival koji se održava od 15. do 19. oktobra.

"Južni vetar" iz 2018. godine donio je priču o Petru Marašu, pripadniku automobilske mafije, donoseći senzaciju u vidu kriminalističke napete akcije koja je dosegla više od milion prodanih ulaznica.

Nakon prvog filma urađena je i igrana serija, a potom je stigao i filmski nastavak, koji će prema dosadašnjim posjetama na filmskim festivalima dosegnuti gledanost originala. Petar Maraš (Miloš Biković) više nije sitni kradljivac automobila već se prometnuo u krupnog kriminalca. Film "Južni vetar 2: Ubrzanje" i ovaj put donosi puno akcije i vratolomnih scena potjere. Priča iako je fikcija, predstavlja način na koji se stvari zaista odigravaju u stvarnom životu. Podzemlje je okrutno i funkcionira po zadanim kodeksima ponašanja i strogim pravilima.

Kvaliteti filma svakako doprinosi impresivna glumačka postava. Pored Miloša Bikovića u filmu igraju Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i Vuk Kostić, a u nastavku je zaigrao i Goran Navojec.

Nakon projekcije filma, koja će biti održana 15. oktobra u BKC-u Tuzla, publiku će pozdraviti i dio filmske ekipe.

Ovogodišnji 10. Tuzla Film Festival tokom pet dana trajanja publici će ponuditi velike filmske hitove, radionice, kafe i druženja sa glumcima i rediteljima.

Sve vezano za program, goste, rezervaciju ulaznica i COVID mjere može se pratiti na www.tff.ba, facebook stranici Tuzla Film Festival i Instagramu Tuzlafilmfest, saopćeno je iz Press službe Tuzla Film Festivala.

federalna.ba/Fena

Tuzla Film Festival Južni vetar
Južni vetar
0 07.02.2022 15:16
Tuzla Film Festival
0 19.10.2021 22:31
Tuzla Film Festival
0 15.10.2021 20:26
Tuzla Film Festival
0 13.10.2021 14:06