Jusufović: Ostat će žal za propuštenom prilikom na Svjetskom prvenstvu

Reprezentacija sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine godinama unazad ostvaruje izvanredne uspjehe i rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dokaz tome je i i nedavno završeno Svjetsko prvenstvo koje je održano u Sarajevu. U finalnoj utakmici naši momci su poraženi od selekcije Irana koja je osvojila zlatnu medalju. Među našim reprezentativcima, ne umanjujući značaj i angažman ostalih posebno se izdvojio Ermin Jusufović.

Za sportski magazin FTV-a kaže da je porodičan čovjek, oženjen i otac dvoje djece.

"Magistar menadžmenta u sportu, reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, civilna žrtva rata."

Ističe da se utisci nakon završenog prvenstva još nisu slegli.

"S obzirom na sve što se događalo na Svjetskom prvenstvu, a posebno u toj utakmici finala, još uvijek su svježa sjećanja i slike sa te spektakularne prve utakmice. Kako po igri, tako i po ambijentu koji je nezapamćen u svijetu sjedeće odbojke."

Jusufović navodi da će dugo vremena ostati žal za propuštenom prilikom.

"Nažalost ćemo pamtiti svaki detalj sa te utakmice. Želja nam je bila prevashodno prvo mjesto, ali morat ćemo prihvatiti to drugo mjesto, šta god ko mislio. Jako je bio trnovit put i do samog finala."

Smatra da su pružili blizu onoga koliko su mogli.

"Imam osjećaj da je reprezentacija Irana na kraju zasluženo slavila. Oni su iskoristili naše slabosti, mi njihove nažalost nismo uspjeli. Bili su mentalno jači taman toliko poena koliko je bilo dovoljno da se psihički utakmica prelomi onda kada je to bilo najpotrebnije."

Jusufović ističe da su svi do zadnjeg vjerovali da mogu pobijediti, ali da će nažalost dugo ostati gorčina nakon poraza.

O izboru za najboljeg igrača prvenstva kaže da su to stvari koje se dešavaju jednom u karijeri i da ne može da ne bude ponosan na to.

Smatra da bi država trebala sistemski riješiti pitanje sporta.

federalna.ba

 

Ermin Jusufović