Jurković: Kroz Neum smanjen broj prometa, ali ne drastično
(Izvor: Ilustracija)

Jurković: Kroz Neum smanjen broj prometa, ali ne drastično

U prvih tjedan dana otkako je otvoren Pelješki most, smanjen je broj prometa, odnosno vozila koja su u tranzitu kroz Neum – potvrdio je za Fenu načelnik Neuma Dragan Jurković.

Kaže kako je to s jedne strane poželjno jer su gužve u prometu stvarale problem, dok s druge strane nisu izgubili turiste koji bi iz tranzita svratili u Neum kakvi su bili, navodi načelnik, crni scenariji od ranije.

- Taj pad se osjetio za nekih 15 do 20 posto, ali nema drastičnog smanjenja. U zadnja dva dana imamo čak i povećan promet. Očito da duža dionica koja ide preko Pelješca ne odgovara ljudima koji putuju, pa onda nastave dalje kroz Neum. Dobar dio njih se zaustavlja u našim ugostiteljskim objektima – naglasio je Jurković.

Ističe kako je Neum trenutno na 95 posto popunjenosti.

- Hoteli su puni. Dio uz obalu je također jako popunjen kako smo i očekivali jer smo u špici sezone. Očekujemo da će maksimalna popunjenost u Neumu trajati još nekih dvadesetak dana i da ćemo u ovoj godini dostići bar nekih 80 posto iz rekordne 2019. godine – podvukao je on.

A zbog velike popunjenosti i nedostatka plažnih kapaciteta, načelnik je otkrio kako se razmatra proširenje plaže na drugu stranu obale, odnosno na jedan dio poluotoka kako bi se smanjio pritisak na postojeću plažu.

federalna.ba

Neum promet
prometna nesreća Neum
0 27.01.2023 10:01
Neum advent
0 18.12.2022 09:37
Međunarodni aerodrom Sarajevo promet
0 08.11.2022 10:13
Muzički centar Pavarotti NAFF Neum Mostar
0 07.11.2022 21:45