Još jedna, ovaj put još bizarnija, optužnica protiv Puff Diddyja
(Izvor: EPA-EFE/SARAH YENESEL)

Još jedna, ovaj put još bizarnija, optužnica protiv Puff Diddyja

Seana Combsa, repera i mogula poznatijeg kao Diddy, tužio je u ponedjeljak muzički producent koji ga je optužio da ga je seksualno napao i prisiljavao na seks sa prostitutkama. Tužba, podnesena federalnom sudu u New Yorku, optužuje Combsa za ponovljene slučajeve neželjenog pipanja i seksualnog dodirivanja. Takođe kaže da je muškarac morao da radi u kupatilu dok bi se Combs tuširao i šetao gol.

Combsov advokat nazvao je događaje opisane u tužbi "čistom fikcijom".

"Imamo neodoljiv, neosporan dokaz da su njegove tvrdnje potpune laži", rekao je Combsov advokat Shawn Holley. "Mi ćemo na sudu riješiti ove neobične optužbe i poduzeti sve odgovarajuće mjere protiv onih koji ih iznose", dodao je. U tužbi producent tvrdi da ga je Combs tjerao da traži prostitutke i da ima seks s njima. Također je opisano vrijeme kada se producent probudio u krevetu s dvije seksualne radnice, sumnjajući da je bio drogiran.

Tužba je jedna od nekoliko tužbi za seksualni napad podnesenih protiv Combsa posljednjih mjeseci, uključujući tužbu R&B pjevačice Cassie koja je riješena prošle godine. Još jedan od Combsovih tužitelja bila je žena koja je navela da ju je rap producent silovao prije dvije decenije kada je imala 17 godina. Optužila je i Harvea Pierrea, predsjednika Combsove izdavačke kuće Bad Boy Records, kao i još jednog neidentifikovanog muškarca.

Combs je u decembru demantovao te optužbe, rekavši: „Dozvolite mi da budem potpuno jasan: nisam učinio nijednu od groznih stvari koje se navode. Boriću se za svoje ime, svoju porodicu i istinu.”

federalna.ba/AP

Sean Combs optužnica
Vasvija Vidović optužnica
0 18.04.2024 14:40
Ibrahim Hadžibajrić optužnica korupcija
0 17.04.2024 10:55
Sud BiH optužnica Veljko Brajić
0 01.04.2024 13:52