Jedno dijete poginulo, sedam osoba povrijeđeno u nesreći na putu Bistarac-Lukavac
(Izvor: sodalive.ba)

Jedno dijete poginulo, sedam osoba povrijeđeno u nesreći na putu Bistarac-Lukavac

Jedno dijete je poginulo, a sedam osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Bistarac-Lukavac, rečeno je danas Srni u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da su se sve osobe - tri odrasle i petoro djece, nalazile u "pežou" koji se sudario sa drugim vozilom.

"Jedno lice se javilo u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac sa djetetom koje nije davalo znake života i odmah je upućeno u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su ljekari konstatovali smrt djeteta", rekla je Sprečićeva.

Prema njenim riječima, sve ostale povrijeđene osobe javile su se u Službu hitne medicinske pomoći, a potom, osim jedne, u UKC Tuzla.

"Povrijeđeno je četvoro djece, od kojih troje lakše i jedno teže, te tri odrasle osobe, od kojih se jedna nakon pregleda u Slubi hitne medicinske pomoći, prema sadašnjim saznanjima, nije javila na UKC Tuzla", precizirala je Sprečićeva.

Policija je izvršila uviđaj ove saobraćajne nesreće koja se dogodila noćas oko 3.00 sata. Dalje mjere preduzimaju se prema nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva, koji je odmah obaviješten o ovoj saobraćajnoj nesreći.

federalna.ba/Srna

TK saobraćajna nesreća
bh. državljani saobraćajna nesreća Hrvatska
0 06.12.2023 12:44
saobraćajna nesreća autobus Filipini
0 06.12.2023 08:18
Tajland saobraćajna nesreća autobus
0 05.12.2023 08:48
Brčko majka i kćerka saobraćajna nesreća
0 01.12.2023 13:45