Javni oglas za prijem UN volontera u zajednici u oblasti angažmana mladih
(Izvor: Ilustracija)

Javni oglas za prijem UN volontera u zajednici u oblasti angažmana mladih

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih danas je, uz finansijsku podršku Evropske unije, Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) objavljen javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje općine Centar Sarajevo. 

Pozvane su mlade osobe koje su nastanjene na području općine Centar Sarajevo, a koje ispunjavaju uslove navedene u oglasu, da se prijave za objavljenu poziciju. Javni poziv ostaje otvoren do 2. septembra ove godine, a prijave sa potrebnom dokumentacijom se trebaju poslati na registry.ba@undp.org. 

Odabrani/a UN volonter/ka će raditi u prostorijama Općine Centar Sarajevo sa dodijeljenom osobom, pružajući podršku u jačanju odnosa sa organizacijama civilnog društva (OCD), građanskim/omladinskim udruženjima, kao i ReLOaD2 projektu u realizaciji aktivnosti na nivou općine. 

 - To je odlična prilika za mlade entuzijaste da se uključe u rad lokalne institucije, angažmanom preko Volontera Ujedinjenih nacija (UNV) za pripravništvo/praktičan rad u trajanju od šest mjeseci, uz odgovarajuću naknadu za životne troškove. Osim toga, odabrani/a UN volonter/ka će tokom trajanja ugovora biti u obavezi da tokom radnog vremena pohađa certificirane obuke: administrativni poslovi, osnove računarstva i razvoj određenih vještina. Volonter/ka će po završetku dobiti potvrdu o završenoj praksi/pripravništvu u svrhu kreiranja boljih šansi za zapošljavanje - navode iz Općine Centar.   

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). 

Javni poziv je objavljen na wb stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi, konkurs i oglasi: https://www.centar.ba/stranica/konkursi-i-oglasi-stranica.

federalna.ba

UN volonteri konkurs
VSTV BiH konkurs
0 26.09.2022 20:33
UN Etiopija zločini protiv čovječnosti
0 19.09.2022 21:24
UN Somalija glad
0 05.09.2022 11:36