Jahić: Veća je šteta nego korist ako se odigra utakmica sa Rusijom

Javnost u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu zgrožena je odlukom Nogometnog saveza naše zemlje o igranju prijateljske utakmice sa reprezentacijom Rusije. Za to vrijeme, iz Saveza mudro šute pravdajući se da se trebaju koncentrisati na predstojeće mečeve. Krovna kuća nogometa naše zemlje i njeni čelnici kao da ne razmišljaju o posljedicama koje hipotetički mogu zbrajati bh. klubovi i igrači. Govoreći o njima, veliki broj trenutnu sezonu ne igra na svojim stadionima jer infrastrukturni radovi kasne. Zašto, i kako iz sportske perspektive izgleda neusklađenost i neposvećenost sportu, istražio Dino Durmić. Jedan od klubova koji se suočava sa problemima je i FK Sloboda iz Tuzle.

Šef Stručnog štaba FK Sloboda Adnan Jahić kaže da je Tušanj njihov dom i da su pred početak sezone ostali bez skoro cijelog tima.

"Svi igrači koji dolaze u naš klub, pogotovo ako uzmemo malo ova provjerena imena, oni zasigurno žele da igraju na Tušnju. Nije isto igrati u Banovićima u četiri sata po spranom vremenu ili npr. na Tušnju u pola 9 neki noćni termin. To je zasigurno veliki problem i veliki je problem što radovi na terenu ovoliko traju. Mi kada gledamo sa nekog ljudskog aspekta ili nešto tako mislim da je Mostar napravio najbolji potez. Stopirao je rad terena tako da su oni domaćini da svom terenu. Kada gledate tabelu i sve i očekivanja zasigurno, evo mi bi možda ovdje imali i koji bod više. Kada će biti gotov ne znam, ali bih molio nadležne da malo ubrzaju jer jednostavno mi živimo od ovog posla, ovo je naš život, naše radno mjesto tako da bi se trebalo malo ubrzati."

Ističe da se u Slobodi postavlja kao borac, čovjek koji ruši prepreke.

"Ja uživam u ovom poslu. Zasigurno na šta mogu biti ponosan, od prvog treninga do jučerašnje utakmice protiv Veleža, za svaki odrađen trening, prijateljsku utakmicu i prvenstvenu utakmicu da nas niko nije nadigrao, da stvaramo šanse, da se dobro borimo."

Jahić naglašava da je ponosan na igrače nakon utakmice sa Veležom.

"To je bila naša šesta utakmica u 16 dana. Zasigurno da sam ponosan na rad svih ljudi u klubu i na svoj rad. Ako pogledate i budžete ekipa, mislim da mi trebamo biti ponosni."

"Mislim da Savez vode ozbiljni ljudi. Mislim da je veća šteta nego korist ako se odigra utakmica sa Rusijom. Reprezentaciji treba mirna svlačionica, zajedništvo, međutim zasigurno da ovo što se desilo može izazvati burne reakcije", zaključio je.

federalna.ba

FK Sloboda Tuzla Adnan Jahić
FK Sloboda FK Sloboda Tuzla ostavka
0 08.12.2023 09:17
FK Sloboda Tuzla izuzeta dokumentacija istražne radnje
0 31.05.2023 11:16
Premijer liga BiH u nogometu FK Sloboda Tuzla NK Široki Brijeg
0 12.05.2023 11:07
FK Sloboda Tuzla HŠK Posušje
0 06.04.2023 12:30
Adnan Jahić Sloboda fudbal nogomet
0 11.03.2023 22:47