Izvršen cyber napad na web-stranicu predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar
(Izvor: Ilustracija/rtvslo.si)

Izvršen cyber napad na web-stranicu predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar

Izvršen je cyber ​​​​napad na web-stranicu predsjednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, a hakeri najavljuju nove napade.

Hakeri su napali službenu stranicu predsjednice Republike Slovenije koja je sada ponovno dostupna. SI-CERT je potvrdio da se ne radi o upadu u sustav, već samo o usporavanju te da su podaci sigurni.

Ured predsjednice Republike Nataše Pirc Musar saopštio da je web-stranica privremeno nedostupna zbog poremećaja u radu.

"Zajedno s nadležnim službama otklanjamo zapreku i molimo za razumijevanje", naveli su iz Ureda i dodali da su ih nadležne službe obavijestile o prekidu rada.

Stranica je bila nedostupna do večeri u srijedu.

Nedostupnost se podudara s izjavom ruske hakerske skupine Cyber ​​​​Army Russia Reborn da će pokrenuti kampanju napada na web-stranice državnih agencija, počevši od web-stranice predsjednika republike, dodajući emotikon svinje.

Hakersku skupinu zabrinjava činjenica da Slovenija podržava Ukrajinu i da se pridružila inicijativi Češke za kupnju artiljerijske municije.

Nakon napada na web-stranicu predsjednice Republike Slovenije u srijedu, stranica Slovenske vojske danas je nedostupna. U Ministarstvu odbrane Slovenije su objasnili da se ne radi o hakerskom napadu, već o komplikaciji u ažuriranju sistema.

Kako su nam pojasnili u Ministarstvu odbrane Slovenije razlog nedostupnosti web-stranica Slovenske vojske nije hakerski napad, već jednostavno komplikacije u ažuriranju sistema. Web-stranica sada ponovno radi.

federalna.ba/AA

hakerski napadi neslaganje politika Slovenija