Izložba na otvorenom u povodu Dana državnosti BiH

Izložba na otvorenom u povodu Dana državnosti BiH

Grad Konjic je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine na mostu Jurija Gagarina, gdje Neretva simbolično spaja regiju Bosne s Hercegovinom, istaknuo sve povijesne zastave BiH kako bi se naglasio kontinuitet njezine državnosti.

Most Jurija Gagrina u centru Konjica, za ovu svojevrsnu izložbu na otvorenom koja svjedoči o burnoj i istovremeno bogatoj povijesti naše domovine, izabran je s razlogom, jer je upravo Neretva, čije obale spaja, slovo "I" u imenu Bosna i Hercegovina, priopćeno je iz Grada Konjica.

Stara kamena ćuprija stoljećima je bila poveznica i put brojnim karavanama, a most Jurija Gagarina građevina je iz novije povijesti koja omogućava brži i sigurniji promet.

"Državne zastave BiH na njemu neka budu svjedok značajnog vremena za sve građane Bosne i Hercegovine i podsjećanje na važnost očuvanja njezine državnosti, suverenosti i slobode u budućnosti", navode iz Grada Konjica.

Kroz izložbu na otvorenom najmlađe generacije Konjičana i Bosanaca i Hercegovaca moći će se upoznati s najvažnijim državnim znamenjima i simbolima naše domovine te naučiti nešto više o kontinuitetu državnosti BiH kroz stoljeća.

Zastave koje se vihore nad Neretvom vizualna su čestitka Grada Konjica svim Bosancima i Hercegovcima za Dan državnosti.

federalna.ba/Fena

Dan državnosti Bosne i Hercegovine Konjic