Izetbegović s predstavnicima Udruženja generala BiH razgovarao o političkoj i sigurnosnoj situaciji

Izetbegović s predstavnicima Udruženja generala BiH razgovarao o političkoj i sigurnosnoj situaciji

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na jednostrane postupke vlasti entiteta RS kojima se podriva Dejtonski mirovni sporazum, te ugrožavaju mir i stabilnost.

Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktuelne izazove i prijetnje sa kojima se država suočava, te jačanja kapaciteta državnih institucija.

Predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine. Upoznali su Izetbegovića sa namjerom da se u narednom periodu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka.

Izetbegović je pozdravio poziv Udruženja generala Bosne i Hercegovine za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić.

federalna.ba/Fena

Bakir Izetbegović Udruženje generala BiH
Federalni radio Charles Michel Bakir Izetbegović Dragan Čović
0 21.05.2022 17:37
Bakir Izetbegović Charles Michel
0 21.05.2022 13:59
Bakir Izetbegović Dragan Čović Charles Michel
0 21.05.2022 09:54
revizija presude SDA Bakir Izetbegović
0 13.05.2022 15:28