Istraga o slučaju nestale Danke u punom jeku, oglasila se i majka

Istraga o slučaju nestale Danke u punom jeku, oglasila se i majka

Bečka policija saopštila je da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a u vezi sa video-snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi djevojčica sa dvije rumunske državljanke u Beču od nedjelje u punom jeku. "Pokrajinska kriminalistička služba provjerava da li je riječ o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost", navodi policija.

Bečka policija dodaje da su srbijanske vlasti uputile zahtjev za istragom, da je svjedok saslušan, a video koji je napravio preuzet na analizu. "Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj djevojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo ih saopštiti", navodi bečka policija.

U saopštenju za "Kosovo online" podsjeća se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču 30. marta oko 20.00 sati u centru Beča vidio djevojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić u pratnji dvije žene, koje je i snimio na jednoj stanici.

Mediji su ranije danas prenijeli informaciju da je danonoćnim operativnim radom i pregledanjem kamera sa graničnog prelaza Kladovo-Turnu-Severin policija došla do nedvosmislenog zaključka da su granični prelaz između Rumunije i Srbije prešle dvije žene koje liče na osobe sa snimka koji je nastao u Beču i na kom je djevojčica koja likom podsjeća na nestalu dvogodišnjakinju.

Policija je pregledanjem kamera utvrdila da su bar dva automobila prošla granični prelaz i da su u njima bile osobe koje liče na ženske osobe sa snimka iz Beča.

Prvi put od nestanka javnosti se obratila i Ivana Ilić, majka nestale djevojčice koja je navela da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dijete što prije vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze. "Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što prije pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", rekla je ona, prenose "Večernje novosti".

federalna.ba/Srna

Danka Ilić