Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

U organizaciji Karate kluba “Leopard” danas je u gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima organizovano polaganje za viša karate zvanja, a događaj je podržao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

- Nastojim, koliko mi to obaveze dozvoljavaju, podržati sve pojedince i klubove na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i BiH. U vremenu ekspanzije interneta i društvenih mreža, veliki je uspjeh njegovati sport i privući mlade da se bave sportom - rekao je Isak. 

Ističe kako je oduševljen sposobnostima i spremnošću prijavljenih kandidata, koji su impresionirali sve prisutne u dvorani. Isak je čestitao organizatorima polaganja za učenička i viša karate zvanja Sanjinu i Sadinu Avdiću  na organizovanju ovog događaja.   

Pored Isaka prisustvovali su i Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, te Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Prisustvo i ovom sportskom događaju, baš kako je to bio slučaj sa drugim sportskim manifestacijama održanih proteklih dana, najbolji je pokazatelj apsolutne opredijeljenosti ministra Isaka da podržava sve sportske kolektive, saopćeno je iz FMUP-a. 

federalna.ba/Fena

Ramo Isak karate Zavidovići