Isak na centralnoj svečanosti povodom Dana Policije MUP-a ZDK-a

Isak na centralnoj svečanosti povodom Dana Policije MUP-a ZDK-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić prisustvovali su centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK).

Uz iskrene čestitke, Isak je poručio da budu ponosni što su kao policajci, hrabri i požrtvovani, i što služe narodu.

- Želim da i u budućnosti uspješno služite našim građanima štiteći njihove živote i imovinu, jer je zadatak svih nas da pružimo sigurnost i stabilnost svim građanima Bosne i Hercegovine, a to najbolje možemo ostvariti zajedničkim djelovanjem i saradnjom - rekao je Isak.

Također, dodao je, ovo je prilika da se sjetimo i odamo počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK  koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu BiH.

Na svečanosti saopćeni su rezultati  pojedinačnih i ekipnih takmičenja u streljaštvu, odbojci, malom nogometu, stonom tenisu i šahu, koja su održana ranije u okviru obilježavanja Dana policije MUP-a ZDK-a.

Također su  dodijeljena kolektivna priznanja organizacionim jedinicama Ministarstva te pojedinačna priznanja i nagrade službenicima, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću FMUP-a.

federalna.ba/Fena

Ramo Isak MUP ZDK Dan policije ZDK FMUP