Interpol Podgorica raspisao gotovo 300 potjernica
(Izvor: Ilustracija/RTCG)

Interpol Podgorica raspisao gotovo 300 potjernica

NCB Interpol Podgorica raspisao je 98 međunarodnih potjernica, a u Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice koje je raspisala Crna Gora.

To pokazuje izvještaj o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, s organizacionom jedinicom Ministarstva nadležnom za policijske poslove za 2023. godinu.

"U Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice (crvenih i difuzionih) koje je raspisao NCB Interpol Podgorica. U izvještajnom periodu je raspisano 98 međunarodnih potjernica. Obustavljeno je 69 međunarodnih potjernica. Najčešći razlog obustavljanja međunarodnih potjernica je realizirana ekstradicija (33), apsolutna zastara (16), lišenje slobode i privođenje u UIKS (10), povlačenje nadležnog suda (6)", navodi se u izvještaju koji je objavila Vlada Crne Gore.

Kako se pojašnjava, izvršena je ekstradicija 36 osoba u Crnu Goru, dok na kraju godine 50 osoba čeka na izručenje u Crnu Goru.

"Na zahtjev Forenzičkog centra, za provjeru identiteta stranih državljana koji su počinili kaznena djela u Crnoj Gori obrađeno je 36 predmeta koji obuhvaćaju 477 osoba", piše u izvještaju, a prenosi RTCG.

federalna.ba/Fena

Crna Gora Interpol potjernica