Imamović: Ohrabreni smo podrškom Vlade FBiH za deponiju Trešnjica u Goraždu

Imamović: Ohrabreni smo podrškom Vlade FBiH za deponiju Trešnjica u Goraždu

Vlada Federacije BiH izdvojila je 600.000 KM za sanitarnu deponiju Trešnjica u Goraždu. Riječ je o sredstvima iz Programa Federalnog ministarstva okoliša i turizma kojim se daje podrška lokalnim zajednicama koje su pokazale izvrsnost u izradi projekata iz oblasti zaštite okoliša.

Programom je predviđena podrška izgradnji novih i unapređenju rada postojećih deponija za upravljanje otpadom.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović napominje da je projekt sanitarne deponije Trešnjica Grada Goražda bio prvorangirani na listi projekata iz Sektora okoliša u Programu javnih investicija Federacije BiH.

-Zato u Goražde za sanitarnu deponiju stiže prvih 600.000 KM. Izuzetno mi je drago što smo uspjeli uraditi dobar projekt i što je to prepoznalo i Vijeće Grada. Morali smo izdvajati jednu kasetu iz projekta, ali vrijedilo je. Bitno je da konačno imamo konkretan potez i da smo pokazali da smo imali najbolju namjeru kojom težimo zaštiti Goraždane. Ohrabreni smo odlukom i zahvalni Federalnom ministarstvu okoliša i ministrici Pozder što su prepoznali našu odlučnost - kazao je Imamović.

Prema programu, novac se daje za izgradnju sanitarne deponije Trešnjica, konkretno za građevinske radove na izgradnji sanitarne plohe odnosno kasete 1.

federalna.ba/Fena

Trešnjica deponija Goražde