Ibrahimović podržao Đokovića protiv obavezne vakcinacije

Ibrahimović podržao Đokovića protiv obavezne vakcinacije

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović nazvao je obaveznu vakcinaciju problematičnom, nakon što je njegovom prijatelju i najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji nije vakcinisan, onemogućeno da učestvuje Otvorenom prvenstvu Australije i naređeno da napusti zemlju.

"Ne treba da vas tjeraju da se vakcinišete da biste mogli da radite. Vakcinisanje iz zdravstvenih razloga nije isto što i primanje vakcine za turnir u tenisu", izjavio je Ibrahimović.

Ibrahimović je naglasio da je vakcinisan, ali da to nije učinio da bi igrao fudbal, javio je švedski javni medijski servis STV.

"Čovjek koji primi vakcinu čini to jer vjeruje da je efikasna protiv zaraze. Ja sam se vakcinisao jer smatram da me vakcina štiti, a ne da bih mogao da igram fudbal. To su dvije različite stvari", rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović je rođen u Švedskoj, njegov otac je porijeklom iz BiH, a majka iz Hrvatske. On i Đoković su privatno prijatelji i godinama su viđani kako se druže, podsjeća "Sputnik".

Švedski fudbaler jedan je od najboljih golgetera svoje generacije, jedan od fudbalera sa najviše priznanja i jedan od najboljih igrača reprezentacije Švedske, uprkos spekulacijama da je njegova karijera na zalasku.

Đoković, koji važi za "najpoznatijeg protivnika vakcina u svijetu", prvobitno je dobio medicinsko izuzeće za učestvovanje na Ausralian Openu ranije ovog mjeseca, ali mu je nakon sudskog procesa ukinuta viza i deportovan je iz zemlje.

federalna.ba/Fena

 

Zlatan Ibrahimović Novak Đoković vakcinacija
WHO majmunske boginje vakcinacija
0 27.05.2022 15:01
Novak Đoković Wimbledon Rusija
0 24.05.2022 13:09
SAD vakcinacija majmunske boginje
0 24.05.2022 08:16
Izrael majmunske boginje vakcinacija
0 22.05.2022 10:17
Zlatan Ibrahimović AC Milan Serie A
0 17.05.2022 11:57