Hiljadu žandarma i policajaca raspoređeno po Marseilleu uoči utakmice sa Eintrachtom
(Izvor: EPA/Neil Hall)

Hiljadu žandarma i policajaca raspoređeno po Marseilleu uoči utakmice sa Eintrachtom

Hiljadu žandarma i policajaca mobilisano je u Marseilleu povodom fudbalske utakmice koju će večeras domaći Olympique igrati protiv Eintrachta iz Frankfurta u Ligi šampiona. Očekuje se da će doputovati najmanje 8.000 njemačkih navijača, pa se hiljadu žandarma i policajaca raspoređuje po gradu, saznaje France presse u policiji Marseillea.

Navijači Eintrachta i Olympiquea tražili su se po gradu od ponedeljka, a na kraju večeri izbila je tuča dvadesetak navijača. Uhapšeno je osam osoba, među kojima i njemački navijači, većina njih zbog nošenja oružja, navedeno je.

Očekuje se da će večeras stadion Velodrom biti pun sa oko 62.000 ljudi, uz 3.300 gostujućih navijača. Lokalne vlasti pretpostavljaju da će se pojaviti još 5.000 navijača Eintrachta koji nemaju ulaznice, a gradske vlasti zabranile su njemačkim navijačima da se presele u centar grada.

Uprava Olympiquea unajmilja je 1.200 redara za utakmicu, a na tribinama će biti prisutno i oko 40 redara iz Njemačke. Prošle sezone na nekoliko utakmica Olympiquea na Velodromu izbijali su incidenti navijača, protiv Galatasaraya, Basela, PAOK-a i Feyenorda.

Prošle sedmice došlo je do tuče navijača Nice i Kelna u Ligi konferencija, što je ponovo pokrenulo pitanja bezbjednosti na fudbalskim utakmicama.

federalna.ba/Beta

policija utakmica Marseille Eintracht