Helikopteri OS BiH uspješno okončali misiju gašenja požara kod Neuma
(Izvor: Ilustracija)

Helikopteri OS BiH uspješno okončali misiju gašenja požara kod Neuma

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u proteklim danima intenzivno su radili na gašenju požara na ugroženim dijelovim općine Neum, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros su helikopterske posade u saradnji sa predstavnicima lokalne vlasti izvršile izviđanje ugroženog područja gdje je konstatovano da su požari stavljeni pod kontrolu i da prestaje potreba za daljnjim angažmanom resursa Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Navedeno je kako su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH ponosne na učinak helikoptera OS BiH na ovom području koji su zajedno sa ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara na ovom području.

Angažmanom resursa Oružanih snaga BiH u znatnoj mjeri je spriječeno daljnje širenje požara, spriječene su eventualne negativne posljedice, te je otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra na opožarenim lokacijama.

”Oružane snage sa svojim resursima ostaju pripravne za sva buduća angažiranja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena”, navedeno je u saopćenju.

federalna.ba

Oružane snage BiH požar Neum