HDZ BiH počeo pripreme za kampanju za Opće izbore

HDZ BiH počeo pripreme za kampanju za Opće izbore

Schmidt bi trebao ispraviti nepravdu prema Hrvatima u BiH, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske koji je prisustvovao klauzuri organiziranoj u Vitezu. 

Naime, Hrvatska demokratska zajednica u BiH počela je pripreme za kampanju za Opće izbore i to je ozvaničeno iza zatvorenih vrata gdje je predstavljena Strategija izborne kampanje. 

Zvaničnicima HDZ-a BiH svih nivoa vlasti obratila se kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. 

Zatvoreno zasjedanje bit će nastavljeno i sutra, nakon čega će javnosti biti predočeno više informacija u vezi sa temama sastanka.

"Ovdje će biti prigoda raspraviti mogućnosti i promjene Izbornog zakona svih onih reformi, pripreme za predstojeće izbore koje su doista važne za i hrvatski narod u BiH, tako da ovdje ću poslati poruku da je RH za teritorijalni integritet, za suverenu BiH, ali naravno da se sva prava hrvatskog naroda u BiH poštuju", kazao je ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Goran Grlić Radman.

federalna.ba

HDZ BIH Opći izbori 2022 kampanja
Osmorka HDZ BIH
0 29.11.2022 07:56
SBK Vlada SBK Skupština SBK Opći izbori 2022 Dom naroda FBiH Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamenta FBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
0 19.11.2022 19:45
Osmorka HDZ BIH
0 16.11.2022 11:22