Hamiltonu dozvoljeno da se trka u Bahrainu
(Izvor: Ilustracija)

Hamiltonu dozvoljeno da se trka u Bahrainu

Sedmostruki svjetski šampion vozač Mercedesa Lewis Hamilton učestvuje u današnjem prvom slobodnom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Bahraina, nakon što mu je rukovodstvo takmičenja dalo dozvolu nakon pregleda njegovog nakita.Hamilton voli da nosi nakit, ali je problem bila minđuša u njegovom nosu, za koju se smatralo da bi mogla da ga ugrozi tokom trke. Nakon saslušanja i pregleda on je prošlog oktobra dobio dozvolu da vozi u Singapuru noseći tu minđušu.

On je tada objasnio da je morao da ostavi minđušu zbog komplikacija sa krvavim plikovima u nosu koji su nastali jer je stalno morao da je vadi iz nosa.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u današnjem saopćenju nije pomenula tu minđušu i navela je da je jedan od najboljih vozača svih vremena dobio medicinsko izuzeće.

Hamilton je prošlog maja protestovao u FIA zbog zabrane pirsinga pa se uoči trke u Miamiju pojavio noseći sav nakit koji je mogao da stavi na tijelo, sugerišući da je spreman da propusti trke zbog toga.

U toku dana održaće se dva treninga u Bahrainu, gdje počinje nova sezona u šampionatu. Treći trening na programu je u subotu, a kvalifikacije istog dana od 16 sati.

Trka za Veliku nagradu Bahraina vozi se u nedjelju 5. marta od 16 sati.

federalna.ba/Beta

Formula 1
Formula 1 Italija odgođena
0 17.05.2023 13:55
Azerbejdžan Formula 1 Sergio Perez
0 30.04.2023 15:30
Carlos Sainz Ferrari Formula 1
0 18.04.2023 15:10