Haaland odbacio navode o povredi u Norveškoj
(Izvor: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

Haaland odbacio navode o povredi u Norveškoj

Fudbaler Manchster Cityja  Erling Haaland odbacio je danas navode da se povrijedio na treningu norveške reprezentacije. Haaland je sa reprezentacijom Norveške za prijateljske utakmice protiv Češke u petak i Slovačke u utorak.

Na fotografijama koje su u utorak objavljene u Norveškoj, moglo se vidjeti da je Haaland bio u bolovima na jednom treningu, a ljekar reprezentacije rekao je da nema problema sa povredom napadača.

Haaland je na konferenciji za novinare u Oslu rekao da se dobro osjeća. "Nisam izašao sa treninga, ne znam ko je to napisao. Obavio sam pun trening, dobro se osjećam i spreman sam da igram", naveo je on.

Poslije reprezentativne pauze Haalanda čekaju utakmice sa Manchester Cityjem u Premijer ligi, FA kupu i Ligi šampiona, a u sva tri takmičenja ekipa brani titule.

Haaland je bio najbolji strijelac Premijer lige u prošloj sezoni, a postigao je najviše golova i u dosadašnjem dijelu ove sezone. On je već odsustvovao dva mjeseca zbog povrede stopala.

Otkrio je šta mu je uoči odlaska rekao trener Cityja Pep Guardiola.

"Jedino što je Pep rekao je: 'Ako ne budeš dobro kada se budeš vratio, srediću te'. Lijepo je igrati za svoju zemlju. Ali igrati protiv Arsenala naredni vikend i igranje protiv Češke na domaćem terenu je drugačije. Neću lagati, velika je razlika. Ali šta da radite? U kalendaru je što više utakmica, čini se da je to cilj", rekao je Haaland.

Norveška se nije plasirala na Evropsko prvenstvo koje se igra od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

federalna.ba/Beta

Erling Haaland Norveška
Anders Breivik Norveška
0 28.05.2024 08:39
Španija Irska Norveška Palestina
0 28.05.2024 08:33
Izrael opoziv Irska Norveška
0 22.05.2024 10:12