Gue: Protiv Srbije smo pronašli naš borbeni duh
(Izvor: EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

Gue: Protiv Srbije smo pronašli naš borbeni duh

Kamerunski fudbaler Samuel Gue izjavio je danas da je selekcija pronašla "borbeni duh", koji će pokušati da sačuva u nastavku Svjetskog prvenstva.

"Ponovo smo pronašli duh 'Lavova' i pokušaćemo da ga sačuvamo u nastavku takmičenja, 'borbeni duh' je to što čini našu snagu, uvijek vjerovati da se možemo vratiti rezultat, da možemo pobijediti, da možemo dati najbolje od sebe", rekao je Gue.

Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su danas na Al Janoub stadionu neriješeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu. Afrička selekcija je u 53. minutu gubila sa 1:3, da bi u nastavku došla do prvog boda na takmičenju u Kataru.

Od 17.00 se u okviru ove grupe sastaju Brazil i Švicarska. Te dvije selekcije su u prvom kolu upisale pobjede, dok su Kamerun i Srbija poslije dva odigrana meča na jednom bodu.

Vezni igrač belgijskog Mehelena dodao je da je ekipa bila u sličnom stanju, kao i u meču za treće mjesto na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija (poslije penala pobijedili Burkinu Faso).

On je istakao da je napadač Vincent Abubakar pravi lider tima, a da će protiv Brazila biti veoma opasno.

"Brazil, to će biti vrlo vrlo opasno, znamo da ćemo patiti, ali ćemo prihvatiti tu patnju i dati sve od sebe", rekao je on.

Gue nije htio da govori o izbacivanju golamana Andrea Onane iz tima.

"Onana? Ne znam kakva je vijest na mrežama, ne mogu da odgovorim na to pitanje. Znam da nije bio tu danas", zaključio je Gue.

U posljednjem kolu 2. decembra Srbija igra protiv Švicarske, a Kamerun protiv Brazila od 20.00.

federalna.ba/Beta

Kamerun Srbija