Guardian: Razdor u Super ligi, dva kluba razmišljaju o odustajanju
(Izvor: EPA)

Guardian: Razdor u Super ligi, dva kluba razmišljaju o odustajanju

"Dobro obaviješteni visoki dužnosnik engleskog kluba kojem je ponuđeno da se pridruži Superligi, ali je to odbio, otkriva nam da dva od šest premierligaša koji su utemeljili Superligu ozbiljno razmatraju odustajanje od nje", piše ugledni Guardian.

Otkriva da su to Manchester City i Chelsea. Isti izvor navodi da se vijest o tome proširila i Uefinim kongresom u švicarskom Montreuxu. Tamo se dočekala s nadom da će bogati engleski velikani zbog negativne reakcije javnosti, navijača te pritiska britanske vlade nakon objave pokretanja Superlige napraviti zaokret i vratiti se pod okrilje Uefe i Lige prvaka. 

Isti izvor navodi da ovo nije jedina pukotina u navodno monolitnoj dvanaestorici autora novog europskog, ali i svjetskog nogometnog poretka: "Manje od polovice pokretača Superlige su fanatici tog natjecanja i uz njega će ostati bez obzira na sve. Ostali su im se pridružili zato što misle da će u Superligi financijski profitirati više nego od Uefinih natjecanja, bilo pokretanjem Superlige ili ako od nje ne bude ništa, nego se tako ogrebu za ustupke od Uefe. Neki od superligaša su čak među odmetnike od Uefe ušli nevoljko, samo zbog straha da ne bi pozvali nekog drugog umjesto njih."

 

Manchester City Chelsea UEFA Super liga
fudbal UEFA Chelsea Manchester City Istanbul
0 06.05.2021 13:38
Liga prvaka Chelsea Real Madrid fudbal nogomet
0 05.05.2021 23:08
UEFA Evropska liga Europska liga Liga Evropa
0 03.05.2021 19:33
sport fudbal nogomet Engleska Chelsea West Ham David Moes Tammy Abraham
0 03.05.2021 13:57
sport fudbal nogomet Mauricio Pochettino PSG Manchester City Kylian Mbappe
0 03.05.2021 13:48