Grlić Radman: Milanović datumom izbora diskriminira Hrvate u BiH

Grlić Radman: Milanović datumom izbora diskriminira Hrvate u BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman prozvao je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u petak da diskriminira Hrvate u Bosni i Hercegovini datumom parlamentarnih izbora.

"I sada nastavlja ciljano s diskriminacijom Hrvata kada je u pitanju ostvarivanje biračkog prava raspisivanjem izbora na radni dan. OD LJEVICE DOLAZE JEDINO RIJEKE NEPRAVDE ZA HRVATE U BIH!", objavio je Grlić Radman na Facebooku.

Milanović je u petak objavom na Facebooku pozdravio odluku Bruxellesa o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, susjednom i prijateljskom zemljom "u kojoj žive i pripadnici hrvatskog naroda koji su među prvima krenuli u obranu naše Domovine zajedno s hrvatskim ljudima", ali i poručio da će nova hrvatska vlada Hrvatima u susjednoj zemlji "vratiti oteta prava".

Grlić Radman je reagirao na čestitku i kritizirao Milanovića da je svojim istupima "činio sve kako bi antagonizirao odnose Hrvatske i BiH".

"Zaboravlja svoju aktivnu ulogu u političkoj dehumanizaciji BiH-Hrvata početkom 2000-ih godina, a da ne govorimo o njegovoj javnoj potpori u crvenim šuškavcima Željku Komšiću. Tom potporom pripomogao je daljnjoj praksi da Hrvati ne mogu imati svoga člana Predsjedništva", navodi se u objavi šefa hrvatske diplomacije.

federalna.ba/Fena

Gordan Grlić Radman Zoran Milanović
Zoran Milanović Tuzla Zijad Lugavić
0 11.05.2024 12:08
Zoran Milanović Tuzla Brčko
0 11.05.2024 09:00
Hrvatska Zoran Milanović Sabor
0 09.05.2024 19:26