Gradski stadion Konjic uskoro u punom sjaju

Gradski stadion Konjic uskoro u punom sjaju

Na zadovoljstvo Konjičana, a posebno vjernih navijača Fudbalskog kluba Igman, radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona ulaze u završnu fazu kako bi sve bilo spremno za početak drugog dijela prvenstva Premijer lige BiH.

Iz Grada Konjica naglašavaju kako će Gradski stadion uskoro zasjati punim sjajem i rekonstruisan spremno dočekati igrače i navijače Fudbalskog kluba “Igman”, kao i svih ekipa s kojima se “Igman” sastaje tokom drugog dijela prvenstva Premijer lige BiH.

Fudbalski klub Igman Konjic uz podršku Grada Konjica i stručni nadzor Nihada Hodžića, eksperta za infrastrukturu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ovih dana privodi kraju radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona, njegovom uređenju i prilagođavanju standardima koje igranje prvoligaških utakmica na jednom sportskom terenu zahtijevaju.

Sve navedeno omogućit će da Fudbalski klub “Igman” drugi dio prvenstva m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igra na domaćem terenu pred svojom publikom i vjernim navijačima koji s velikim žarom iščekuju taj historijski trenutak.

Trenutno su u završnoj fazi radovi na postavljanju stolica na tribinama i uređenju terena, te finalni radovi na rekonstrukciji podtribinskog prostora sa pratećom infrastrukturom, urađenom s ciljem stvaranja uslova za što kvalitetnije djelovanje Fudbalskog Kluba “Igman”, kao i organizaciju različitih sportskih i kulturnih događaja u Konjicu, na moderno uređenom sportskom terenu.

Aktivnosti koje je FK Igman Konjic, uz svesrdnu pomoć i podršku lokalne zajednice i viših nivoa vlasti, proveo u proteklim mjesecima Konjic pozicioniraju na visoko mjesto, kada je riječ o sredinama koje sportistima osim ugodnog ambijenta i prirodnog okruženja pružaju i kvalitetne uslove za pripreme nastupa na takmičenjima koja im predstoje, saopćili su iz Grada Konjica.

federalna.ba/Fena

Konjic stadion