Grad Konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.

Grad Konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.

Grad Konjic dobitnik je Zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.godinu, za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

U okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se od 6. do 9. prosinca održava u Dubovniku, u četvrtak je upriličena dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "GlobalLocal" za 2022. godinu.

- Grad Konjic je u desetak zemalja iz kojih su pristizali prijedlozi za laurete, lokalne zajednice, prepoznat kao jedna od propulzivnijih lokalnih zajednica, koja je posvećena poduzetništvu, koja je u proteklom razdoblju učinila mnogo za poduzetništvo i koja je u svakodnevnoj komunikaciji s poduzetnicima. Naš Međunarodni komitet koji je sastavljen od 15 stručnjaka iz više zemalja prepoznao je Grad Konjic kao jedan od tri laureata iz Bosne i Hercegovine, koje treba nagraditi nagradom GlobalLocal za aktivnost, ali i kreativnost ljudi koji vode te lokalne zajednice, koji zajedno s poduzetnicima stvaraju dobar poslovni ambijent - kazao je Vinko Ćuro uime organizatora Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive i Društva Promo Global Zagreb, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na ovoj nagradi.

Obraćajući se uime svih ovogodišnjih laureata kada je riječ o lokalnim zajednicama iz regije gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je kazao da je nagrada i priznanje primjer dobro poslovne politike te zajednice.

"Nagrade koje smo dobili potvrda su, da u našim nastojanjima da pomognemo i ojačamo gospodarstvo, idemo pravim smjerom, i da vodeći se našom poslovnom politikom možemo biti primjer drugim zajednicama da slijede naš put. Ponosni smo na činjenicu da su naše lokalne zajednice, na osnovu uvjeta koji se pružaju gospodarstvu i gospodarskom razvoju, upravo investitori prepoznali kao poželjno područje za ulaganja, a s posebnim zadovoljstvom gledamo na ovu internacionalnu nagradu koja nam je uručena od poslovne zajednice. Na nama je da i u budućnosti kreiramo i realiziramo kvalitetne programe podrške, koji će kroz gospodarski razvoj omogućiti prosperitet i razvoj na svim poljima djelovanja", kazao je gradonačelnik Ćatić, naglašavajući značaj ovakvih susreta.

Svjetski kongres poduzetnika u Dubrovniku je okupio 206 sudionika iz 9 zemalja, gdje će tijekom 10 planiranih panela svoja izlaganja imati preko 80 govornika.

federalna.ba/Fena

GlobalLocal Konjic
Konjic Dan nezavisnosti BiH Dan oslobođenja Konjica
0 29.02.2024 21:56
Dan nezavisnosti BiH Konjic Osman Ćatić
0 28.02.2024 15:14
Konjic Boračko jezero
0 18.01.2024 16:40
Konjic Trojka Naša stranka SDP BiH Narod i pravda
0 17.01.2024 21:07
Trojka sastanak Konjic
0 17.01.2024 11:27