videoprilog Enese Hrustanović i Anela Kajtezovića (Federacija danas)

Grad Bihać domaćin i organizator 77. Izbora sportiste godine BiH

Odlukom Predsjedništva Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, domaćin i organizator 77. manifestacije Izbor sportiste godine Bosne i Hercegovine je Unsko-sanski kanton, odnosno Grad Bihać. Prijave se putem kantonalnih sportskih saveza vrše još dva dana, odnosno do 5. januara. A posebnim priznanjima organizator planira zahvaliti i svima koji su u Unsko-sanskom kantonu godinama pomagali razvoj sporta, kao npr. privrednicima ili novinarima.

Do 77. Izbora sportiste godine Bosne i Hercegovine ostalo je nešto više od 20 dana. Predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Vlatko Glavaš objasnio je da su došli do ideje da Bihać bude domaćin:

„Sigurno da sam želio to u ove zadnje četiri godine, koliko sam predsjednik izbora sportiste Sportskog saveza, drago mi je da smo izišli iz okvira Sarajeva i to je ono što je bila moja želja i to sam rekao i prošli put kad smo to radili u Bugojnu. Na moju inicijativu i na inicijativu premijera Mustafe Ružnića došli smo do zaključka da bi bilo lijepo da to uradimo u Krajini“, kaže Glavaš.

„Sve ćemo uraditi, Vlada i svih naših šest općina, naša dva grada, da ovakvu manifestaciju tog 26. januara dočekamo po onome po čemu smo mi Krajišnici, odnosno, Unsko-sanski kanton najbolje prepoznatljivi, a to je da smo dobri domaćini“, poručuje Mustafa Ružnić, premijer USK-a.

Iz Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona ovom su prilikom istakli značaj i korist koju ova regija može imati od Izbora sportiste godine.

„S jednom ovakvom manifestacijom ćemo dobiti priliku da se dobro ispromoviramo. Unsko-sanski kanton ima šta pokazati kad je u pitanju sport. Kada su u pitanju rezultati u sportu, mi ćemo prije izbora sportiste godine BiH imati izbor najboljeg sportiste Unsko-sanskog kantona, gdje ćemo pokazati i sami šta smo to uradili u prethodnoj godini“, kaže Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK-a.

Izbor će se vršiti u deset glavnih kategorija, a planirane su i specijalne nagrade kao što su Mirza Delibašić, Sportski ambasador ili Deset najboljih mladih nada bh. nogometa.

federalna.ba

Izbor sportiste BiH Bihać Grad Bihać
Evropska noć muzeja Noć muzeja Bihać Muzej USK
0 16.05.2022 16:48
Bihać Una migranti
0 14.05.2022 13:02
Omaha Cazin pozorište predstava Bihać Pedagogija otpora Branka Ćopića Branko Ćopić
0 13.05.2022 18:35
magnetna rezonanca Bihać Kantonalna bolnica Bihać
0 12.05.2022 18:10
Bihać Javne kuhinje
0 10.05.2022 19:11
Društvo novinara BiH Bihać
0 06.05.2022 21:30