Goražde: Pedagoškom zavodu BPK-a isporučena vrijedna multimedijalna oprema
(Izvor: Fena)

Goražde: Pedagoškom zavodu BPK-a isporučena vrijedna multimedijalna oprema

Pedagoškom zavodu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) kao partneru u projektu „Stručno obrazovanje u BiH“ danas je  isporučena vrijedna multimedijalna oprema. Projekat provodi njemačko Društvo za međunarodnu saradnju GIZ uz finansijsku podršku Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke.

Kroz projekat Stručno obrazovanje u BiH jedan od dugoročnih ciljeva je i  jačanje kapaciteta pedagoških zavoda i njihovo osposobljavanje za pružanje što bolje podrške stručnim školama u implementaciji dualno organizovanog stručnog obrazovanja.

Direktor Pedagoškog zavoda BPK-a Admir Kurtović istakao je da je ovo je jedan u nizu projekata koji se realizira s ovom partnerskom organizacijom. Vrijednost danas isporučene opreme iznosi oko 17.000 KM a namjenjena je za provođenje redovnih aktivnosti, održavanje online edukacija, sastanaka i konferencija.

„Isporuka osnovnog seta tehničke opreme je nastavak aktivnosti koje su započete na održanim online obukama za predstavnike pedagoških zavoda, a nastavit će se kroz saradnju i razmjenu iskustava sa sličnim institucijama iz drugih zemalja. Aktivnosti će se odvijati i u naredne dvije godine uz podršku projekta, a adekvatna tehnička opremljenost pedagoških zavoda je preduslov za kvalitetnu implementaciju. Projekat se zalaže za poboljšanje srednjeg stručnog obrazovanja u BiH, čija implementacija će omogućiti učenicima da u budućnsoti steknu nova znanja i vještine, kako bi postali što konkurentniji na tržištu rada“ - naglasio je direktor Kurtović.

federalna.ba/Fena

BPK BPK Goražde
BPK Goražde Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije generalni štrajk
0 26.07.2022 14:26
BPK Goražde OHR Izborni zakon
0 25.07.2022 17:55
dojava o bombi BPK Vlada BPK Goražde
0 22.07.2022 18:47