Fudbaleri Slobode u Banovićima dočekuju Zrinjski
(Izvor: Fena)

Fudbaleri Slobode u Banovićima dočekuju Zrinjski

Fudbaleri tuzlanske Slobode u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banovićima dočekat će aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski. Utakmica počinje u 16.30 sati, a o novom sudaru sa Mostarcima na press-konferenciji su govorili trener Adnan Osmanhodžić i fudbaler Kenan Delić. 

- Neće nam biti lako jer nam u goste dolazi najbolja ekipa u BiH. Mi ulazimo u ritam utakmica srijeda - subota i sigurno da nam takve okolnosti ne idu u prilog. Dovoljna je činjenica da vam kažem da prije 10. kola igramo utakmicu prvog kola (sutrašnju) i poslije 10. kola igramo utakmicu trećeg kola. Međutim, naši igrači su spremni, nema povrijeđenih, osim kapitena Emira Jusića koji je zadobio povredu u utakmici sa Igmanom i još uvijek nije oporavljen. Ne sumnjam da će naši igrači, koji su za nas najbolji na svijetu, i dalje davati maksimum kako bi došli do povoljnog rezultata sa Zrinjskim - kazao je Adnan Osmahodžić, koji je čestitao Mostarcima na respektabilnim igrama u Evropi. 

Prvotimac Kenan Delić je rekao da dolazi najkvalitetnija i najbolja ekipa u ligi. 

- Zrinjski ima dosta dobrih pojedinaca, imaju najboljeg napadača lige, ali mi se ne bojimo nikoga. Želimo odigrati jednu dobru utakmicu. Što se tiče nas, ekipu Zrinjskog dočekujemo u jednoj dobroj atmosferi i ako budemo pravi i na nivou, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat za nas - kazao je Delić. 

Fudbaleri Slobode pozivaju navijače da ih i ovoga puta podrže, a zauzvrat obećavanu beskompromisnu borbu. 

federalna.ba/Fena

FK Sloboda NK Zrinjski
Sloboda fudbal FK Sloboda
0 18.11.2022 13:05
FK Sloboda Sloboda Posušje Premijer liga BiH u nogometu
0 13.11.2022 14:57
FK Sloboda FK Sarajevo Premijer liga BiH u nogometu
0 05.11.2022 15:05
Di Mateo Lovrić NK Široki Brijeg NK Zrinjski
0 05.11.2022 09:17
FK Sloboda FK Sarajevo
0 04.11.2022 11:56