videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Fudbaleri Slobode idu na pobjedu u gradskom derbiju

Fudbaleri Slobode i Tuzla Cityja u nedjelju će na Gradskom stadionu u Banovićima sa početkom u 13 sati odigrati novi gradski derbi. 

O utakmici sa gradskim rivalom i ambicijama Slobode na pres-konferenciji  govorili su šef stručnog štaba Adnan Jahić i prvotimac Slobode Eldar Mehmedović. 

- Utakmica nam dolazi u nezgodnom terminu ukoliko gledamo naš roster igrača. Na posljednjoj odigranoj utakmici u Kupu BiH izgubili smo dva igrača. Tuzla City je zaista jedan fenomenalan tim, tim skupih pojedinaca. Sigurno imaju jednog iskusnog trenera od kojih svi mi mlađi treba da učimo. Respekt Tuzla Cityju, međutim sigurno da će i naši igrači biti spremni za taj duel, da će izaći borbeno i dati sve od sebe za grb za koji igraju, koji je star preko 100 godina. Moramo igrati na pobjedu, jer nam pozicija na tabeli ništa drugo ne ostavlja, tako da ćemo od prve minute bez obzira ko izašao na teren ići ka pobjedi - izjavio je Jahić. 

On neće moći računati na povrijeđene Jusića, Devedžića, Ćivića, Kurtalića i kartoniranog Delića. No, prvotimac Mehmedović, kao i trener Jahić, obećava borbu od prve do posljednje minute. 

- U nedjelju nas očekuje veoma jaka utakmica protiv kvalitetnog protivnika. To je derbi utakmica koja sama po sebi nosi dodatne emocije koje se javljaju kod igrača. Ukoliko mi budemo kao jedan od prve do posljednje minute i budemo dali sve od sebe, rezultat sigurno neće izostati. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše navijače da nas podrže - rekao je Mehmedović. 

federalna.ba/Fena

FK Sloboda FK Tuzla City
Premijer liga BiH u nogometu FK Velež FK Sloboda
0 19.03.2023 21:40
FK Željezničar FK Sloboda Premijer liga BiH u nogometu
0 04.03.2023 18:21
FK Velež FK Tuzla City
0 26.02.2023 16:39
Sloga Doboj FK Sloboda Kup BiH nogometni Kup BiH
0 19.02.2023 16:27
FK Tuzla City Aleksey Nikitin
0 17.02.2023 19:54