Fudbaler Milana Bakayoko kritikovao italijansku policiju zbog brutalnog pretresa
(Izvor: Arhiva)

Fudbaler Milana Bakayoko kritikovao italijansku policiju zbog brutalnog pretresa

Francuski reprezentativac i fudbaler Milana Tiemoue Bakayoko optužio je italijansku policiju da je ugrozila njegov život tokom brutalnog pretresa u saobraćaju u kojem je koristila i oružje.

Italijanska policija je 3. jula zaustavila automobil fudbalera Bakayokoa, a on se na društvenim mrežama oglasio i oštro kritikovao način na koji je ta policijska kontrola izvršena.

“Ljudski je griješiti. Nemam problem s tim, ali smatram da je korištena metoda problematična. Mislim da ovo prevazilazi svaku mjeru. Zašto mi jednostavno nisu tražili lične dokumente, zašto me ne kontaktiraju? Metar od mene, kroz staklo sam se našao naspram uperenog oružja. Oni su jasno doveli naše živote u opasnost. Neprihvatljivo je dovesti ljudski život u takvu opasnost“, naveo je Bakayoko.

Italijanska policija je pretres izvršila nakon što je posumnjala da se u SUV-u nalazio osumnjičeni u istrazi o lancu krijumčarenja drogom, a i sami policajci su bili iznenađeni kada su shvatili da je to fudbaler Bakayoko.

Iz policije su odbacili optužbe o prekomjernoj upotrebi sile prilikom pretresa, a korisnici društvenih mreža su kritikovali policijski postupak i u velikom broju naveli da je takvo postupanje imalo rasističke motive s obzirom da se radi o tamnoputom mladiću.

federalna.ba/AA

Tiémoué Bakayoko policija
Kraljica Elizabeta sahrana policija
0 18.09.2022 20:34
policija hapšenje oružje narkotici
0 30.08.2022 12:31
prosvjed policija Livno
0 26.08.2022 12:21