Forto: Danas ćemo na Vladi odobriti 49 radnih mjesta
(Izvor: Ilustracija)

Forto: Danas ćemo na Vladi odobriti 49 radnih mjesta

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo i Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, govorili su danas o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i dodatnom kapacitiranju u zdravstvenim ustanovama, odnosno zapošljavanju u Domovima zdravlja KS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Forto je govorio o zapošljavanju u javnom sektoru, posebno se osvrćući na zapošljavanje u javnim medicinskim ustanovama. "Danas ćemo na Vladi odobriti 49 radnih mjesta, u skladu sa moratorijem Vlade koji već više godina kroz više vlada daje neku vrstu uvida i transparentnosti u smislu koja se to radna mjesta odobravaju za stalno.

Mi smo u toku godine dobili stotine i stotine zahtjeva za radna mjesta, od ustanova i u zdravstvu i kulturi i drugim ustanovama gdje mi odobravamo zapošljavanja", pojasnio je Forto. Prema njegovim riječima, sva radna mjesta o kojim je danas govorio je ranije odobrio Zavod zdravstvenog osiguranja i ne radi se o novom zapošljavanju nego isključivo o popunjavanju upražnjenih radnih mjesta.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, je naglasio da su Vlada i Ministarstvo prvenstveno opredijeljeni za zapošljavanje mladih ljekara i popunjavanje radnih mjesta.

"Mi radimo na tome kako unaprijediti sistem porodične medicine. Prijemom mladih ljekara, koji su opšte medicine, pokušavamo popuniti praznine koje se nalaze u porodičnoj medicini. Za Sarajevo je planirano oko 210 timova porodične medicine, a trenutno ih ima 170", rekao je Vranić. 

federalna.ba

Edin Forto Premijer KS Haris Vranić
vakcinacija vakcinisanje cijepljenje Halid Bešlić Haris Vranić
0 08.01.2022 18:09
Vlada KS Kanton Sarajevo Edin Forto
0 14.12.2021 18:41
Kanton 10 Haris Vranić Kanton Sara
0 03.12.2021 17:57
Edin Forto sindikati predstavnici sindikata sastanak
0 01.12.2021 15:38