Forto: Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara BiH
(Izvor: AA)

Forto: Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara BiH

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Federalnom parlamentu, unatoč željama, a upućeniji će reći - lobiranju, neće biti novi ministar vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, mediji su jučer prenijeli Arnautovu izjavu da će dobiti podršku predsjednika Naše stranke Edina Forte za ovu poziciju jedino u slučaju da čelnik NiP-a Elmedin Konaković bude spreman ustupiti tu poziciju. Ispostavilo se da podrška nije ni postojala niti je Arnaut uopće bio razmatran kao kadar za ministra u Vijeću ministara BiH. Sabina Ćudić istakla je na Predsjedništvu stranke da ne bi dobio njen glas i u slučaju da je kandidat za ministra. Damir Arnaut nije bio raspoložen da daje izjave.

Podsjećamo, saopćenjem za javnost žestoko je reagirao lider Naše stranke, Arnautov šef, Edin Forto: “Gospodin Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama gospodina Arnauta. Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke. Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno”.

federalna.ba

Damir Arnaut Edin Forto Naša stranka
Almir Džuvo Edin Forto
0 11.04.2024 10:55
Elmedin Konaković Edin Forto
0 04.04.2024 14:42
elektronski potpis Edin Forto Zoran Tegeltija Vlada KS
0 28.03.2024 12:03
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto Goran Vesić
0 27.03.2024 13:30