FK Vojvodina i ŠF Sparta potpisali ugovor o poslovno tehničkoj i sportskoj saradnji
(Izvor: federalna.ba/Muhamed Bikić)

FK Vojvodina i ŠF Sparta potpisali ugovor o poslovno tehničkoj i sportskoj saradnji

Škola fudbala Sparta iz Sarajeva je protekle sedmice boravila na jednom od najvećih turnira u regiji „Kup Vujadin Boškov“, a koji organizuje FK Vojvodina, u čast jednog od najboljih fudbalera FK Vojvodina, Vujadina Boškova.

ŠF Sparta i FK Vojvodina već neko vrijeme radili su na usaglašavanju sporazuma o saradnji ova dva sportska kolektiva i boravak predstavnika ŠF Sparta u Novom Sadu iskorišten je za zvanično potpisivanje ugovora i početku jedne nove sportske priče.

Zvanično potpisivanje ugovora obavljeno je u svečanom salonu u prostorijama FK Vojvodina.

Škola fudbala Sparta sa svojih blizu 300 igrača u uzrastu do 12 godina, predstavlja jednu od najbrojnijih škola fudbala u regiji u ovom uzrastu, i samim tim  predstavlja odličnu igračku bazu za mnoge fudbalske velikane u regiji.

„FK Vojvodina je jedan odlično organizovan i moderan klub sa odličnom infrastrukturom. Fokus djelovanja im je usmjeren ka razvoju mladih igrača, stoga nas raduje da smo se povezali sa jednim ovakvim klubom, koji je uzgred bio dva puta osvajač šampionata Jugoslavije. U suštini radi se o jednoj zdravoj saradnji koja definiše profesionalan odnos dva sportska kolektiva koja imaju zajedničku viziju usmjerenu ka afirmaciji i razvoju mladih igrača. U planu je mnogo sportskih aktivnosti ugovorenih ovim sporazumom, poput, organizovanja kampova, međusobnih utakmica, obostrane posjete trenerskog i stručnog osoblja, a sve u cilju prilagođavanja plana rada ka što kvalitetnijoj afirmaciji mladih igrača. Prvi koraci ove saradnje će biti realizovani već tokom iduće sedmice, kada će tri igrača ŠF Sparta boraviti na sedmodnevnom kampu koji organizuje FK Vojvodina u Krupnju“, kazao je prvi čovjek ŠF Sparta, Amil Šukalo. 

Također, jedna od aktivnosti koja će biti realizovana u  narednom periodu je dolazak koordinatora omladinskog pogona FK Vojvodina sa nekoliko trenera u Sarajevo, gdje će boravak biti iskorišten da se stručni kadar ŠF Sparta upozna sa planom i programom rada u omladinskom pogonu FK Vojvodina.

Također mladi igrači ŠF Sparta će imati priliku trenirati pod palicom trenera FK Vojvodina.

federalna.ba/Muhamed Bikić

Sarajevo ŠF Sparta FK Vojvodina saradnja nogomet fudbal
fudbal nogomet
0 25.07.2021 19:52
fudbal nogomet
0 24.07.2021 22:56
fudbal nogomet
0 24.07.2021 20:53
Ole Gunnar Solskjaer fudbal Manchester United
0 24.07.2021 15:28
Sarajevo turizam
0 24.07.2021 13:55