Festival duhovnosti, dobročinstva i ljubavi

Idemo ususret mjesecu Ramazanu, koji nosi svoju ljepotu vjernicima , u svim djelovima svijeta  a po riječima glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo  dr. Abdulgafara   ef. Velića  Ramazani - u Sarajevu su posebni. I jedinstveni.  Sarajevo je na poseban način stoljećima dočekivalo ovaj veliki mjesec, otvarajući svoja vrata i pokazujući svu svoju dobrotu i univerzalnost. Iako je uvijek lijepo i otvoreno, čini se da Sarajevo u Ramazanu postaje još ljepše i otvorenije.

Stoga, Medžlis Islamske zajednice Sarajevu iz godine u godinu kontinuirano radi na očuvanju ove važne dimenzije našeg grada, čineći sve što je u njihovoj mogućnosti da svaki ramazan bude još posebniji.

Namjera Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo je da  se građanima Sarajeva i BiH, kao i brojnim turistima i gostima ponudi veliki broj vrhunskih i vrijednih vjerskih i kulturnih programa, što znači da je jedan od bitnih ciljeva unaprijeđenje i obogaćivanje kulturnog života, ali turističke ponude Sarajeva i BiH, te ukupni razvoj kulturnog života lokalne zajednice i društva.

Projekat Ramazan u Sarajevu „Visit Sarajevo - Feel the spirit of Ramadan“ ima nemjerljiv doprinos u kreiranju pozitivne atmosfere u blagoslovljenim danima u najkvalitativnijem mogućem smislu u Ovo je festival duhovnosti, dobročinstva i ljubavi.

Predramazanski koncert u izvedbi hora Hazreti Hamza sutra, u srijedu 22 marta u 17 sati ,na platou ispred Baščaršijske džamije, otvorit će bogat program koji traje tokom mjeseca Ramazana, sve do velikog  Bajramskog   koncerta „Bajram dođe, mirišu avlije“ u Skenderiji .

Za  slušatelje Radija Federacije govori  jedan od članova Organizacionog odbora  ove manifestacije Miralem Babajić.

Otvoreni program