Federalni agenti upali na više posjeda Seana 'Diddyja' Combsa

Federalni agenti upali na više posjeda Seana 'Diddyja' Combsa

Ministarstvo domovinske sigurnosti potvrdilo je u ponedjeljak da su agenti izvršili pretres nekretnina u Los Angelesu, Miamiju i New Yorku za koje mediji tvrde da su  povezane s reperom i mogulom Seanom “Diddyjem” Combsom.

NBC News i lokalne stanice u Los Angelesu i Miamiju prvi su izvijestili o aktivnostima u Combsovim imanjima u ponedjeljak. Agenti Federalne istrage domovinske sigurnosti i drugi organi za provođenje zakona vršili su pretrese imovine u sklopu istrage o seksualnoj trgovini koju su sprovele federalne vlasti u New Yorku, izjavila su dva službenika za provođenje zakona za Associated Press.

Nije jasno da li je Combs meta istrage. Zvaničnici nisu bili ovlašteni da javno razgovaraju o detaljima istrage, a za AP su dali izjave pod uslovom da ostanu anonimni.

Tačan razlog za racije ostao je nejasan. "Ranije danas, Istrage o domovinskoj sigurnosti (HSI) New York izvršile su radnje za provođenje zakona u sklopu istrage koja je u toku, uz pomoć HSI Los Angelesa, HSI Miamija i naših lokalnih partnera za provođenje zakona", navodi se u odgovoru na Guardianove upite o prijavljenim racijama. Ministarstvo nije preciziralo cilj istrage.

Muzičar se suočava sa više građanskih tužbi zbog navodnog seksualnog napada i trgovine ljudima. Prošle godine se nagodio u tužbi svoje bivše djevojke, R&B pjevačice Cassie, koja ga je optužila da ju je godinama fizički i seksualno zlostavljao. Još jedan od Combsovih tužitelja navodi da ju je Combs, zajedno s još dvojicom muškaraca, silovao prije dvije decenije, kada je imala 17 godina. Producent Rodney Jones je također optužio Combsa da ga je seksualno zlostavljao i prisiljavao da zaposli seksualne radnice i da s njima obavlja seksualne radnje. Combs je negirao optužbe. Kao odgovor na optužbe da je silovao 17-godišnjakinju, Combsovi advokati su podnijeli dokumente u kojima pozivaju na odbacivanje tužbe i navode da on “nikada nije učestvovao, svjedočio, niti je bio ili je trenutno svjestan bilo kakvog nedoličnog ponašanja, seksualnog ili drugog , koji se odnosi na tužioca u bilo kojoj situaciji”.

NBC je izvestio da su federalni zvaničnici na Manhattanu intervjuisali ljude i da bi trebalo da intervjuišu izvore u vezi sa optužbama za seksualnu trgovinu, seksualni napad i traženje i distribuciju ilegalnih narkotika i vatrenog oružja, pozivajući se na anonimne izvore. Portparol kancelarije američkog tužioca na Manhattanu odbio je da komentariše.

Video s KABC-a, lokalne televizijske stanice, prikazao je naoružane policajce kako ulaze na imanje u području Holmby Hills u LA-u, za koje je KABC rekao da je povezano s Combsovom tvrtkom Bad Boy Entertainment.

Combs je jedan od najutjecajnijih hip-hop producenata i rukovoditelja u posljednja tri desetljeća. Ranije poznat kao Puff Daddy, izgradio je jedno od najvećih hip-hop carstava, krčeći put s nekoliko entiteta vezanih uz njegovo slavno ime. On je osnivač Bad Boy Recordsa i trostruki dobitnik Grammyja koji je radio s nizom vrhunskih izvođača uključujući Notorious BIG, Mary J Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans i 112.

federalna.ba/The Guardian

Sean Diddy Combs pretresi
Terminali FBiH akcija pretresi zapošljavanje
0 09.07.2024 12:29
SIPA akcija pretresi
0 09.07.2024 09:28
FUP pretresi Tužilaštvo KS Terminali FBiH
0 09.07.2024 08:48
Zoran Čegar Nišići pretresi
0 13.06.2024 09:42