EXIT pokreće 2023. godine festival i u Sjevernoj Makedoniji

EXIT pokreće 2023. godine festival i u Sjevernoj Makedoniji

EXIT će naredne godine pokrenuti festival i u Makedoniji, kome će prethoditi velika Get EXITed žurka 7. septembra u Strumici, koja će u ovaj makedonski grad dovesti niz poznatih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvijezda, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da će cijela lista izvođača i lokacija biti objavljena uskoro, kao i početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.

"Novim festivalom EXIT će u 2023. ojačati svoju već brojnu festivalsku porodicu na čak deset članova u osam država, i učvrstiti svoju poziciju najveće festivalske grupacije Jugoistočne Evrope", navodi se u saopštenju.

Na konferenciji za novinare koja je povodom najave novog festivala održana u Strumici, gradonačelnik tog grada Kosta Kostadinov je pozvao "sve narode Balkana da dođu u Strumicu, da zajedno otvore jedno lijepo i veliko poglavlje našeg otvorenog Balkana“.

Iz EXIT tima su poručili da je GetEXIT koji će se održati u septembru početak saradnje sa Makedonijom koja se pridružuje "porodici EXIT događaja".

U saopštenju se ističe da je "EXIT najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope čija je misija povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i izgradnja njihovog prepoznatljivog festivalskog imidža".

Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina održava u Novom Sadu, EXIT je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, kao i različite koncerte.

federalna.ba/Beta

kultura EXIT festival Sjeverna Makedonija muzika
Sjeverna Makedonija Stevo Pendarovski Bugarska Jevreji
0 12.03.2023 16:59
Sjeverna Makedonija Turska Sirija zemljotres Dan žalosti
0 12.02.2023 21:20
Denis Bećirović Ekrem Ebibi Sjeverna Makedonija Bosna i Hercegovina
0 07.02.2023 17:23