Dvojica navijača Citya optužena zbog ulaska na teren
(Izvor: EPA/ANDREW YATES)

Dvojica navijača Citya optužena zbog ulaska na teren

Dvojica navijača Manchester Cityja optužena su zbog ulaska na teren nakon što su fudbaleri tog kluba pobijedili Aston Villu i osvojili titulu u Premijer ligi, prenijeli su danas britanski mediji. Hiljade navijača uletilo je na teren poslije jučerašnje pobjede Cityja od 3:2 koja je tom klubu donijela šestu titulu u Premijer ligi u posljednjih 11 godina.

Dvadesetosmogodišnji muškarac je optužen da je bacio pirotehničko sredstvo na teren i danas će se pojaviti pred sudom, dok je muškarac star 37 godina optužen za ulazak na teren i pred sudom će se naći 7. juna.

Obojica su puštena na slobodu prije pojavljivanja pred sudom.

Policija Manchestera je saopštila da nastavlja istragu o prijavljenom napadu na golmana Aston Ville Robina Olsena poslije posljednjeg zvižduka sudije. Kako se dodaje, oba kluba sarađuju sa policijom u tom slučaju.

Manchester City je pokrenuo istragu odmah poslije utakmice na Etihadu i izvinio se golmanu Olsenu za ono što je klub opisao kao napad. Indicent se dogodio dok je Olsen pokušavao da napusti teren poslije utakmice dok su navijači domaćeg tima slavili osvojenu titulu.

Aston Villa se kasnije također oglasila saopštenjem u kojem je navela da je Olsen dobro, potvrđujući da je dobio udarac u potiljak, ali i ukazala da niko nije siguran da li je incident bio namjeran ili samo nesretan slučaj.

Taj klub je dodao i da smatra da je taj slučaj zatvoren i da se neće žaliti.

federalna.ba/Beta

Manchester City incident
sport fudbal nogomet Manchester City Bournemouth Engleska Premiership
0 13.08.2022 18:53
Manchester City Pep Guardiola Bernardo Silva
0 05.08.2022 13:24
sport fudbal nogomet Engleska Community Shield Liverpool Manchester City
0 30.07.2022 20:28
Erling Haaland Manchester City
0 23.07.2022 11:02
sport fudbal nogomet Raheem Sterling Manchester City
0 13.07.2022 14:54