Dvije osobe iz Novog Travnika lišene slobode zbog sumnje u "iznudu" od zastupnika u Skupštini SBK
(Izvor: Fena/FUP)

Dvije osobe iz Novog Travnika lišene slobode zbog sumnje u "iznudu" od zastupnika u Skupštini SBK

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH proveli operativnu akciju "Dolina", te su tom prilikom slobode lišili dvije osobe V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika.

Osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Iznuda“, „Izazivanje opće opasnosti“, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Osumnjičene osobe su duži vremenski period, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju silom od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa pronađen je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Navedene osobe bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog Kantona na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona nastavljaju poduzimati radnje iz svoje nadležnosti u cilju nastavka dokumentovanja krivičnih djela i drugih počinilaca koji se mogu s tim dovesti u vezu, navodi se u saopćenju.

federalna.ba/Fena

iznuda zastupnik Srednjobosanski kanton hapšenje
MUP KS hapšenje droge
0 13.06.2024 09:33
Srednjobosanski kanton Vlada plaće
0 23.05.2024 14:06
Rusija hapšenje general mito
0 23.05.2024 10:41
SIPA Pale hapšenje
0 22.05.2024 12:16
Porezna uprava Federacije inspekcija Rad na crno Srednjobosanski kanton
0 20.05.2024 12:49