Đurđić: Jedina opozicija Vučiću na vanrednim izborima je – Putin

O beogradskom skupu Srbija nade, koji je zamišljen kao odgovor vladajućeg SNS-a i koalicionih partnera na dosadašnja tri masovna okupljanja građana pod motom Srbija protiv nasilja, ali i najavljenom četvrtom - za Svijet je, između ostalog, govorio politički analitičar Momčilo Đurđić.

Đurđić je pojasnio konstataciju da Aleksandru Vučiću odgovaraju izbori zato što nema opozicije. Prema njemu, formirala se opozicija čiji lider nije u Srbiji – i u pitanju je ozbiljna opozicija, koja je nastala na aprilskim izborima prošle godine, kad je na desnom krilu Vučićeva stranka izgubila značajan broj pristalica.

„Vučić i formira Narodni pokret da napravi novo zahvatanje u biračko tijelo, da nadoknadi taj gubitak iz aprila prošle godine. Interesantno je da je opozicija koja se formirala na desnom krilu i koja je parlamentarna – proputinovska. Oni zastupaju interese Rusije na teritoriji Srbije“, istakao je Đurđić

On je dodao kako i u drugom dijelu opozicije, Narodna stranka Vuka Jeremića je antievropska i proputinovska, dok je Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa 'šarena'.

„Najmanje 90 posto stranaka opozicije je proputinovsko. Zato ja mislim da Aleksandar Vučić ima protivnika na sljedećim izborima. Ali on ne sjedi u Beogradu“, zaključio je Đurđić.

Kako kaže Đurđić, Rusija je uvela stečaj u svoju firmu u Crnoj Gori – što je počelo  pokušajem državnog udara 2016. godine, nastavljeno litijama i pobjedom opozicije na čelu sa Demokratskom frontom 2020. godine, završeno je pobjedom integralističke politike Jakova Milatovića nad nacionalistima Milom Đukanovićem i Andrijom Mandićem.

„Stečaj ruske politike u Crnoj Gori je čekiran prije nekoliko dana time što je Demokratski front proglasio raspad – stavljen je katanac na ruski pokušaj osvajanja Crne Gore. Sljedeća meta Vladimira Putina je Srbija“, zaključuje Đurđić.

federalna.ba

Aleksandar Vučić Vladimir Putin Momčilo Đurđić
Vladimir Putin govor Rusija uslovi
0 14.06.2024 13:07
Milorad Dodik Aleksandar Vučić
0 08.06.2024 12:28
Vladimir Putin Svijet
0 07.06.2024 22:04